خرید فرش ارزان قیمت
معرفی بهترین فرش های دست بافت و ماشینی اصیل ایرانی

آمار مطالب

کل مطالب : 185
کل نظرات : 5

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 281
باردید دیروز : 2092
بازدید هفته : 2567
بازدید ماه : 2373
بازدید سال : 42698
بازدید کلی : 515968

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 281
بازدید دیروز : 2092
بازدید هفته : 2567
بازدید ماه : 2373
بازدید کل : 515968
تعداد مطالب : 185
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : بحتیار
تاریخ : دو شنبه 20 ارديبهشت 1400
نظرات

 بوبین پیچی

 


نخ های خاب از نوع ریسیده شده (مانند اکریلیک) و چه از نوع فیلامنتی (مانند پرو پیلین و پلی استر)، به صورت بوبین های بزرگ چند کیلویی به بازار عرضه می شوند. جیب بزبین هایی مستقیما قابل تغذیه به قفسه ماشین های بافندگی فرش نیستند.

در به ماشین های مدرن فرش 400شانه ، بوبین های بسیار بزرگ نخ باید به بوبین های کوچکتر و سیر تبدیل شوند. در عین حال، در ماشین های بافندگی قدیمی، نخهای خاب بر روی به سزر های کوچکی به قطر حدود ۲ سانتی متر و طول ۱۴، ۱۷ و یا ۲۲ سانتی متر پیچیده می شوند.

بنابراین قبل از تغذیه نخ خاب به ماشین های بافندگی قدیمی، یک مرحله «بوبین بیچی» یا برگردان کردن نخ از روی بوبین های بزرگ بر روی ماسوره های کوچک الزامی است. این عملیات بر روی ماشین های بوبین پیچی ساده انجام می شود که در شکل (۴-۳) تصویر نمونه ای از آن آمده است.

 

مقدمات بافندگی

 

 


تصویر 4-3- نمونه ای از ماشین بوبین پیچی

 

در این ماشین، نخ از روی بوبینی که در قسمت پایین دستگاه بوبین پیچ قرار گرفته است باز شده، پس از عبور از چند راهنما، گره گیر و «تنشنرهای دیسکی» روی ماسوره یا دوک پیچیده میشود.

برای ایجاد حرکت رفت و برگشتی نخ بر روی ماسوره، غلتک یا اصطلاحا درام حرکت دهنده ماسوره از نوع شیاردار انتخاب می شود. نخ به هنگام پیچش، بالإجبار داخل شیار افتاده و مسیری رفت و برگشتی در طول ماسوره را طی می کند.

چنین حرکتی سبب می شود تا نخ به طور یکنواخت در سرتاسر طول ماسوره توزیع شده از روی هم پیچیده شدن آن در برخی نقاط ماسوره جلوگیری شود.

 

۳ – ۲ – ۴ – کپس پیچی

 

 


عملیات کپس پیچی تنها در کارخانجات تولیدی دارای ماشین بافندگی ماکویی مورد نیاز است. در این نوع از ماشین های فرش بافی که عمدتا قدیمی هستند، ماکو وظیفه پودگذاری را به عهده دارد.

ماکو یک قطعه چوبی قایقی شکل است که بسته نخ پود (جوت) را در جهت عرض ماشین بافندگی با خود حمل می کند. بسته نخ بدون بوبین را که قابل جاسازی در داخل ماکو است، «کپس» می نامند.

نخهای جوت معمولا بر روی بوبین های بزرگ چندین کیلویی به بازار عرضه می شوند که باید به بسته های کوچک نخ جوت تبدیل، تا قابل جاسازی داخل ماکو شوند. این عملیات بر روی ماشین کپس پیچ انجام میشود.

تصویر نمونه ای از این ماشین در شکل (۴-۴) آمده است. این ماشین که دارای تعداد ۶ تا ۱۲ چشمه است، کاملا مکانیکی و دارای مکانیزم های ساده و قدیمی می باشد.

 

در این ماشین، نخ جوت از روی بوبین هایی که روی زمین قرار گرفته اند باز شده، پس از عبور از راهنماها، بر روی یک محور در حال چرخش که میلهای فلزی به طول حدودأ ۴۰ سانتی متر و با سطح مقطعی مربعی شکل است، پیچیده می شود.

ابعاد میله از انتها به ابتدا مانند یک هرم کوچک تر می شود تا کپس پیچیده شده بر روی آن به راحتی از داخل آن خارج شود. امروزه با توجه به منسوخ شدن ماشین های بافندگی ماکویی و جایگزینی آنها با ماشین های بدون ماکوی راپیری در اکثر کارخانجات تولید فرش ماشینی (به جز تعداد اندک)، ماشین های کپس پیچی نیز از رده خارج شده اند. بنابراین عملیات کپس پیچی در کارخانجات امروزی وجود ندارد.

 

۴ – ۲ – ۴ – تابندگی

 

https://www.bestbaft.com/product-category/shane/440sh/


نخ های خاب فیلامنتی پلی پروپیلن و پلی استر مورد مصرف در تولید فرش ماشینی، ان نوع «چندفیلامنتی» هستند. تعداد فیلامنتها در هر نخ خاب فیلامنتی می تواند از ۹۶ تا ۱۲۵ فیلامنت در نخ پلی پروپیلن و از ۲۸۸ تا ۵۹۶ فیلامنت در نخ خاب پلی استر متفاوت باشد.

این نوع از نخ های خاب، هنگامی که به صورت دستهای مسیر بین قفسه (کریل) تا قسمت بافت ماشین بافندگی فرش را طی می کنند، در تماس با یکدیگر و حتی در تماس با هوا، دارای بار الکتریکی می شوند.

این بارهای الکتریکی سبب جمع شدن الکتریسیته ساکن روی تک تک فیلامنت ها و در نتیجه نخ خاب می شوند. از آن جایی که تمام فیلامنتها بار همنام دارند، یکدیگر را دفع کرده از یکدیگر فاصله می گیرند.

این دافعه بین تعداد زیاد فیلامنتها، سبب حجیم شدن نخ یا اصطلاحا پف کردن آن می شود. بنابراین زمانی که نخ به منطقه بافت ماشین بافندگی می رسد، نمی تواند به راحتی از سوراخ میل میلکها و دندانه شانه عبور کند.

بنابراین پشت میل میلکها و شانه بافندگی گیر کرده، گلوله و سپس پاره میشود. از این رو علی رغم فیلامنتی و محکم بودن نخ های خاب، میزان نخ پارگی حین بافت افزایش یافته، راندمان تولید در بافندگی به شدت کاهش می یابد.

حتی در حالتی که نخ خاب پلی پروپیلن از نوع بی سی اف (BCF) و نخ خاب پلی استر از نوع تکسچره جت هوا (ATY) باشد، چنین مشکلی می تواند اغلب سبب کاهش تولید گردد.

یکی از راه های غلبه بر این مشکل، تاب دادن به نخ خاب فیلامنتی قبل از بافندگی است. در اثر تابندگی نخ، فیلامنتها به یکدیگر فشرده شده، از حجیم شدن و پف کردن نخ جلوگیری به عمل خواهد آمد. میزان تاب بسیار کم و معمولا بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ تاب در متر می باشد.

برخی مواقع جهت بهبود عملکرد نخ به ویژه در مورد نخهای خاب پلی استر فیلامنتی تکسچره شده به روش جت هوا (ATY)، پس از انجام عملیات تابندگی یک مرحله تثبیت حرارتی نیز بر روی نخ صورت می گیرد.

معرفی و توضیح تراکم فرش
 

 


تراکم فرش یا شانه فرش به تعداد ریشه ها و یا گره هایی گفته می شود که در هر متر مربع از عرض فرش قرار گرفته اند، وقتی گفته می شود فرشی با تراکم 1500 است به این معنی است که از ابتدا تا پایان فرشی (در این جا منظور ما یک فرش ماشینی در ابعاد یک متر می باشد)، باید تعداد 1500 گره یا همان ریشه بافته شده باشد. شما می توانید 10 سانتی متر از یک فرش ماشینی را به دلخواه انتخاب کنید و تعداد گره های آن را شمارش کنید و اگر محصول مورد نظر فرش 400 شانه  فارس است بایستی در 10 سانتی متر از آن 100 عدد ریشه وجود داشته باشد. با به کارگیری این روش شما می توانید در حین خرید همانند یک کارشناس، تراکم یک فرش ماشینی را تشخیص دهید.
لازم به ذکر است تعداد تراکم های که بیشتر از همه استفاده می شوند عبارت اند از 800 ، 900، 1000، 1200، 1400 و همچنین پرتراکم ترین آن ها می توان به 2550 ، 3000 و 3600 اشاره داشت.

رابطه بین تراکم فرش با کیفیت فرش
 


همان طور که می دانید یکی از عوامل مهم، اساسی و بسیار تاثیرگذار بر کیفیت فرش را می توان مواد اولیه و جنس آن به حساب آورد اما به راستی تاثیر و مزیت تراکم در فرش ماشینی چیست و چه تفاوتی بین فرش با تعداد تراکم بالا و تراکم پایین وجود دارد؟ در حقیقت می شود گفت که فرش های ماشینی که تراکم بالایی را دارا می باشند، از زیبایی بیشتر و خاص تری نسبت به سایر مدل های فرش ماشینی برخوردار هستند به این دلیل که تعداد گره های بیشتری در طول فرش بافته شده که در افزایش زیبایی آن بسیار تاثیرگذار است و همچنین موجب افزایش چشمگیر کیفیت فرش می شود.

همچنین باید گفت که از رابطه تراکم فرش با قیمت آن نیز نمی شود چشم پوشی کرد، به این صورت که هر چه میزان تراکم در یک فرش ماشینی بیشتر باشد به همان میزان نیز قیمت آن بالاتر خواهد بود. شما برای انتخاب فرشی با قیمتی مناسب تر، باید فرشی با تراکم پایین تر را انتخاب کنید. شما همچنین قادر خواهید بود میانه را نیز در این مورد رعایت نمایید به این صورت که فرشی با تعداد تراکم نه چندان بالا را انتخاب کنید تا علاوه بر زیبایی، قیمتی مناسب نیز دارا باشد و بتواند حالت لوکس بودن خود را تا حذوذی حفظ کند.

تراکم فرش 1000 شانه چه تفاوتی با فرش 1500 شانه دارد
 


شانه فرش ماشینی یکی از عوامل اصلی در تعیین قیمت فرش ماشینی می باشد چرا که هر چه میزان شانه در فرش بیشتر باشد، نقشه ها نیز در فرش ماشینی ظریف تر می شود. تراکم در فرش ماشینی نیز مانند مقدار گره در طول فرش است و باعث انعطاف پذیری بالاتر و زیبایی بیشتر فرش می شود. در اغلب موارد فرش 1000شانه با تراکم 3000 تولید و بافته می شود و جنس نخ آن پنبه و آکریلیک هیت ست قرار می دهند. گفتنی است فرش ماشینی 1000 شانه در دو گروه هشت رنگ و ده رنگ بافته و تولید شده و این که نسبت به فرش 700 شانه ریز بافت تر است و به همین علت است که با فرش دستباف تشابهات زیادی دارد.
از اساسی ترین ویژگی فرش ماشینی 1500 شانه می تواند به بافت بسیار ریز و طرح و نقش های ظریف و زیبای آن اشاره داشت چرا که شانه این فرش بسیار بالا است. فرش های 1500 شانه اکثرا با تراکم 4500 بافته شده و هر چه میزان و تعداد شانه و تراکم فرش بالا رود به همان میزان ضخامت فرش کمتر و بافت آن ریز تر می شود که منجر به ظرافت و زیبایی خاص تر فرش می شود.
فرش ماشینی 1500 شانه با طرح زیبا و منحصر به فرد خود مناسب برای انواع دکوراسیون های کلاسیک و مدرن می باشد. زیبایی و درخشندگی طرح و نقش فرش های 1500 شانه به هیچ وجه قابل مقایسه با دیگر فرش های ماشینی نیست. فرش 1500 شانه جزو محصولات لوکس و تجملی محسوب می شود و با طرح های فوق العاده زیبا و رنگ بندی های خاص و متنوع زیبایی خاصی را به منازل شما می بخشد.

توضیحی مختصر در زمینه با شانه و تراکم فرش:
 


تراکم عرضی فرش ماشینی = تعداد ریشه فرش در هر متر عرض فرش برابر است با شانه فرش
انواع شانه فرش ماشینی شامل:۳۵۰ ، ۴۴۰ ، ۵۰۰ ، ۷۰۰ ، ۹۰۰ ، ۱۰۰۰ و ۱۱۰۰ می باشد.
تراکم طولی فرش ماشینی برابر است با تراکم فرش و این به معنای تعداد ریشه فرش در هر متر از طول فرش می باشد.
انواع تراکم فرش ماشینی شامل: ۱۰۰۰، ۱۲۰۰، ۱۴۰۰، ۱۷۰۰، ۲۰۰۰، ۲۲۵۰ و ۲۷۵۰ است.
نکته مهم در این زمینه این است که فرش هایی را دست بافت گونه می نامند که ۷۰۰ شانه یا بالاتر باشند.

خرید فرش ارزان قیمت خراسان 



تعداد بازدید از این مطلب: 1281
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








در اینجا سعی می کنم انواع لوازم خانگی بررسی کنم و سایت های مفید رو معرفی کنم. | راهنمای خرید لوازم خانگی | نظرات درباره لوازم خانگی | معرفی فروشگاه های برتر لوازم خانگی | بررسی فروشگاه های فرش | بررسی فروشگاه های کالای دندانپزشکی


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود